Laatste weken aangebroken

27-06-2020
We zijn aangekomen in de afrondende fase van dit zeer bewogen schooljaar. Maar dat doen we wel 'gewoon' op onze Morskring-manier om te kunnen genieten van de laatste momenten met onze groepen.
Zo treden volgende week de kinderen van Dam voor elkaar op. Dit doen ze niet alleen voor elkaar, maar ook voor juf Saskia, van wie we afscheid gaan nemen aan het einde van dit schooljaar. Deze bevlogen adjunct-directeur heeft een nieuwe uitdaging gevonden binnen het middelbare onderwijs, maar we laten haar natuurlijk niet zomaar gaan. Eerst komt er een stoet van optredens voorbij; Kinderen voor Kinderen, the Vengaboys, tante Rita én Bruno Mars zijn een kleine greep uit wat gaat komen....
De schoolverlaters uit de beide groepen 8 zijn druk in de weer met hun musical Corona-style. Ze hebben hun zelfgeschreven musical in acht stukken 'geknipt' en zullen deze in verschillende lokalen opvoeren. De ouders lopen als een lint door de school in kleine  groepen met voldoende afstand van elkaar. Het is een soberder opzet dan we op de Morskring gewend zijn, maar we konden ook deze kinderen niet zomaar laten gaan. En ook dit wordt een prachtig optreden!
De laatste schoolweek gaan de kinderen in hun nieuwe groepen een kijkje nemen en kennismaken met hun nieuwe juf(fen en/of meester(s). Altijd een spannend moment, maar waarna iedereen enthousiast met vele verhalen weer terugkomt in de oude klas.
De oudste kleuters nemen op eigen wijze afscheid van hun juffen in de onderbouw, altijd een bijzondere ervaring. Verdrietig dat ze uitzwaaien, maar beretrots dat ze de grote stap richting groep 3 nemen.
En we gaan helaas nog een juf uitzwaaien, ook juf Margareth verlaat de Morskring. Zij gaat van haar welverdiende pensioen genieten!
Maar we staan niet alleen stil bij het eind ervan het schooljaar, stiekem zijn we ons op de achtergrond ook al aan het voorbereiden op het komende schooljaar. Zo staan op de website de vakanties, studiedagen en roostervrije dagen al vermeld. En zijn voor belangstellende ouders de nieuwe informatie-ochtenden toegevoegd. Klik hier als u zich wilt opgeven voor een kennismaking op school.
Als afsluiting willen we u graag vertellen over een nouveauté'tje. In twee kleutergroepen zijn nieuwe digitale borden gekomen, die heel wat meer kunnen dan een normale computer. Ze zijn verrijdbaar, kunnen op en neer én zijn als klap op de vuurpijl ook nog eens kantelbaar.... Zo wordt het een supergrote tablet! Met vier kinderen kunnen de kinderen dan meerdere interactieve spelletjes spelen.  We zijn erg blij met deze  prachtige aanvulling op onze digitale middelen.