Groep 8 op de Morskring

21-02-2020

Groep 8 vertelt graag hoe een laatste schooljaar op de Morskring eruit ziet.

Hoi wij zijn Ayla en Robine. Wij zitten in groep acht op basisschool de Morskring. In groep acht verandert heel wat, want je moet steeds zelfstandiger worden. 
Maar....In groep acht ga je allemaal leuke uitjes doen zoals: op kamp, de nacht van 8, musical en soms wel eens naar een museum. 
En het is ook spannend, want in groep 8 krijg je je advies. 1 van de spannendste dingen dit jaar. Want als je dan in de kamertje van juf Saskia zit beginnen de zenuwen wel te komen. En ook het kiezen van een middelbare school is heel veel moeilijker dan je denkt. Je moet heel goed opletten op verschillende dingen: past de school bij jou? Wil je een school met extra sport, kunst of techniek, dan moet je goed kijken welke scholen dat allemaal aanbieden. En als dat jouw talent is dan komt dat goed uit. Maar je moet niet alleen daarnaar kijken want is de sfeer eigenlijk wel leuk? Allemaal dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een middelbare school. 
Verder heb je in groep 8 het kamp. Je vertrekt op maandag en je gaat op vrijdag naar huis. Je gaat een week lang met beide groepen 8 [groep 8a en groep 8b], naar een locatie en je doet dan op die locatie allemaal activiteiten. Dit is in mei.
Ook heb je in groep 8 de eindmusical, dan voer je een musical op. Er is elk jaar een ander thema bij de musical en de ouders mogen komen kijken en mensen die een kaartje hebben gekocht ook. 
Elk jaar heb je ook de nacht van acht, dan ga op een van de Morskring locaties slapen voor een nacht. Dat is een mooie afsluiting van de basisschooltijd.

En wij zijn Max en Quint. Wij zitten ook in groep acht op basisschool de Morskring. Groep 8 is een leuke en spannende tijd. We hebben veel interessante en ook best leuke uitjes gehad. We hebben veel presentaties in groep 8 zoals: PowerPoint, boekenkring, gedichtenkring, raadselkring, nieuwskring en twee werkstukken. Ook is iedereen bij middelbare scholen gaan kijken.
We hebben ons schooladvies gehoord. Het adviesgesprek gaat als volgt: je gaat naar school met je vader of moeder of allebei. Dan ga je naar de directiekamer. Dan zitten je juffrouw en juf Saskia daar. Bij de adviesgesprekken van groep 8a zaten meester Rob en juf Elise. Klasgenoten kiezen nu hun scholen voor volgend jaar. De meeste kinderen uit de klas hebben heel erg veel zin in de nacht van acht, schoolkamp, en natuurlijk de eindmusical. 
Ons kamp is in Ter Aar en we gaan er fietsend naar toe. Het is 25 kilometer fietsen.  We zijn al een beetje te oefenen met zingen voor de musical.  We hebben er veel zin in!