Maandag 6 mei is de Morskring van start gegaan met het jaarlijkse schoolproject. Dat ditmaal in het teken staat van ons eigen stadje Leiden: “La la la Leiden!”.

Tijdens een Morskring 1-activiteit, waarbij alle kinderen van groep 1 tot en met 8 in kleine groepjes gezamenlijk aan de slag gaan, zijn  er werkjes over verschillende bekende Leidse monumenten gemaakt. We kunnen hierbij nog niets verklappen, maar de resultaten zijn meer dan de moeite waard!

De groepen binnen school organiseren uitjes of nodigen iemand uit in de klas. De groepen pakken het onderwerp heel divers aan. Zo zijn er klassen die werken over de stad als geheel, maar ook zien we als hoofdthema’s bijvoorbeeld: Rembrandt, Leidse talenten, de Lakenfeesten, Typisch Leids, Leidse musea en nóg veel meer!

Uitjes gaan naar het stadhuis, molen de Valk, museum van Oudheden, rondje door de Mors en ga zo maar door. De mensen die de kinderen op school komen bezoeken zijn ook heel uiteenlopend. Zo komen er opa’s vertellen over Leiden zoals het vroeger er uitzag, maar ook ereburger van Leiden Rens Heruer zal komen vertellen over 3 oktober, een medewerker van Naturalis komt materialen uit het museum laten zien én onze eigen conciërge Jan van der Heiden zal in groep 1/2B komen vertellen over het peuren en de peurbakken!

Woensdag 29 mei willen we alles wat we gemaakt, beleefd en geleerd hebben aan het grote publieke tonen! Dat doen we dan ook met een groots opgezette presentatie-avond. Van 18.00 uur tot 19.30 uur zal de school open zijn voor al het nieuwsgierige publiek. Dus komt dat zien!