Sponsorloop voor leuker schoolplein 

Leerlingen van basisschool De Morskring hebben woensdag 3 april de longen uit hun lijf gerend tijdens een sponsorloop in de wijk de Lage Mors. Samen liepen zij een groot bedrag bij elkaar voor de aanleg van een nieuw schoolplein van bovenbouwlocatie Storm.  

Alle kinderen, van de jongste kleuter tot de oudste leerling uit groep 8, hadden vooraf bij familie, vrienden en buren sponsors gezocht. Onder aanmoediging van leraren, ouders en buurtbewoners renden zij zo veel mogelijk rondjes door de wijk. 

De opbrengst zal worden gebruikt om de schoolpleinwensen van de kinderen te realiseren: een sportveldje, een chillplek om te kletsen en te lezen, een buitenlokaal om in de frisse lucht les te geven én een groene avonturenstrook: het Junglepad!  

De Morskring organiseerde de sponsorloop omdat na de renovatie van het schoolgebouw niet voldoende budget beschikbaar meer was voor een aantrekkelijk schoolplein. Een werkgroep van ouders, leerkrachten en leerlingen hebben samen een prachtig plan gemaakt. Om de realisatie te bekostigen zijn diverse fondsen benaderd en subsidies aangevraagd. Met de sponsorloop hebben nu ook de leerlingen zelf een sportieve bijdrage kunnen leveren aan de bouw van een leuker schoolplein