Onze kinderraad, de leerlingen in groep 5 t/m 8, de ontzettend betrokken ouders en leerkrachten in de werkgroep… Allen zijn druk bezig met het realiseren van ons bovenbouwplein op Storm.

Wat zijn eigenlijk de wensen van de kinderen, vraagt u zich misschien wel af? Via het maken van moodboards en zelfs maquettes kwamen de volgende hoofdpunten naar voren:

Veel mogelijkheden om te bewegen. Meerdere sportveldjes voor voetbal, basketbal, tafeltennis en andere veldjes voor gave tikspelletjes.

“Plekken om te chillen” zoals veel kinderen aangeven. Plekken waar je even rustig kunt kletsen, plaatjes ruilen of gewoon een fijn boek kunt lezen in het zonnetje.

Een buitenlokaal. De kinderraad stelde voor om met de juf of meester naar buiten te kunnen voor een les in de frisse lucht. Want dat is goed voor de hersenen.

Maar ook natuur. Een groene avonturenstrook. Een stukje plein waar je op zoek kunt gaan naar bijzondere natuurschatten.

U zult begrijpen, dit prachtige plan kost geld. En dit laatste is net een beetje het probleem in het onderwijs. Natuurlijk had de school een begroting gemaakt voor de realisatie. Maar dit is niet genoeg! Fondsen en subsidies worden ruimschoots aangeschreven en nu gaan de kinderen ook meebewegen!

Op woensdag 3 april komt de sponsorloop ten goede aan Plein Storm. De kinderen hebben lijsten meegekregen voor aardige mensen, die de rondjes willen sponsoren. We kijken ernaar uit!

MORSKRING IN BEWEGING VOOR PLEIN STORM!