De afgelopen maand stond voor de Morskring volledig in het teken van Wereldfeesten.

De kinderen gingen op wereldreis om verschillende nationale feesten van dichtbij mee te maken in de klas. Zo ging groep 4B naar China voor het Chinees nieuwjaar, vierde groep 3A carnaval in verschillende steden en landen, gingen meerdere klassen op zoek naar het verhaal achter Keti Koti, een kleutergroep nam een kijkje in Mexico voor Cinco de Mayo en groep 3B pakte met de mooiste kleuren uit voor het holifeest. Ook waren er klassen, die het iets dichter bij huis zochten. Zo vierde groep 5B het bevrijdingsfeest, werden meerdere kleutergroepen blij van het geboortefeest, huwelijk of verjaardag en natuurlijk werd koningsdag ook niet overgeslagen. Het was heel erg gezellig!

Het hoogtepunt was natuurlijk de kijkavond op woensdag 24 april. De Ouderraad had groots uitgepakt met een taxiservice tussen Dam en Storm op een echte riksja. Ook kon je deelnemen aan een workshop capoeira, een glittertatoeage laten zetten of hennaversiering op je hand laten maken. De vele zelfgemaakte hapjes en dranken maakten van de avond een waar Morskringfeest.

Voor de ouders, die de vele foto’s nog niet gezien hebben, neem snel een kijkje bij Project-wereldfeesten.

En voor de andere bezoekers, hierbij een korte impressie.

Koningsdag

Huwelijksfeest

Carnaval

Holifeest

Olifantenfestival Jaïpur