De groepen 3 hebben een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum van Volkenkunde. Ze gingen op reis naar Indonesië.  Ze speelden op de instrumenten van een gamelan orkest en mochten met wayangpoppen een bekend Indonesisch verhaal naspelen. De kinderen vergaapten zich aan de prachtige beelden en spullen.

De groepen 4 zijn naar het Technolab geweest. Ze hebben daar geleerd om een stop-motion filmpje te maken. Ze begonnen met een script en storyboard. En met lego werd een set opgebouwd. Er werd keihard gewerkt, maar het resultaat -de filmpjes- waren al die moeite meer dan waard.

Op sportief gebied zijn we ook gelijk in 2018 weer doorgegaan waar we gebleven waren, namelijk de clinics. De combinatiefunctionaris zet met verschillende sportaanbieders in Leiden leuke clinics op. De groepen 8 mochten dit keer naar zwembad de Zijl voor een waterpoloclinic. In badpak, zwemshort of bikini werden de kinderen in korte tijd klaargestoomd om kleine wedstrijdjes tegen elkaar te kunnen spe…… Zwemmen!

Wat is er nou leuker dan buiten spelletjes doen? Buiten spelletjes doen met een andere groep! Op de Morskring zijn klassen aan elkaar gekoppeld als zijnde maatjesgroepen. Sommige maatjesgroepen trekken er op uit, door bijvoorbeeld een lentewandeling te maken. Andere groepen treden voor elkaar op met liedjes en dansjes. En op deze foto zie je twee groepen, die gezamenlijk spelletjes speelden op het plein van Dam. De kinderen vinden het altijd hartstikke gezellig om zo op een andere manier met elkaar af te spreken.

Het schoolfruit is nog steeds een happening op school. De kinderen kijken uit naar de nieuwe groenten- en fruitsoorten. Vorige week konden de kinderen onder andere grapefruit proeven en alhoewel veel kinderen dit vaak wat bitter vinden, smulden de meesten er toch echt van! Deze week worden we getrakteerd op tomaten, mango en meloen! Smullen maar van deze gezonde hapjes!

De Morskring is een klankbordschool voor Naturalis. Het museum zit nu midden in een gigantische verbouwing, maar dat betekent niet dat de medewerkers stilzitten. Integendeel, ze zijn al druk in de weer met nieuwe workshops en tentoonstellingen. De kinderen van onze school helpen daarbij een handje. Want in de klas proberen de didactisch medewerkers hun ideeën uit. De kinderen en leerkrachten vertellen wat ze ervan vonden en daar kunnen de mensen van Naturalis dan weer verder mee. We mogen trouwens nog niet teveel verklappen natuurlijk, maar wat we tot nu toe gezien hebben, ziet er heel leuk uit! We kijken uit naar het nieuwe gebouw!