Laten we eventjes nog niet stiekem vooruit kijken naar 2018, maar terugkijken op de laatste schoolweek van 2017 op de Morskring.

 

De week begon met een dagje naar de schaatsbaan. De groepen 3 tot en met 5 waren door de eerstejaars SportPabo uitgenodigd om te komen schaatsen. In de binnenbaan waren spelletjes georganiseerd en op de buitenbaan kon er geschaatst worden. En er werd zelfs een koek en zopie gespot! Dat was een goed sportief einde van het jaar!

In groep 5B waren de kinderen met het schoolfruit aan de slag gegaan om er vrolijke, maar vooral ook gezonde traktaties van te maken. Juf Rianne en meester Sjoerd stonden paraat om de kinderen te helpen bij hun creaties, maar een klein opzetje bleek genoeg om de kinderen op een gezonde manier  gezellig te laten smullen.

Hierna begon de school heerlijk te ruiken naar kerst. Verschillende groepen hadden takken en versierseltjes meegebracht om kerststukjes te maken. Het rook alleen niet heerlijk, het zag er ook nog eens fantastisch uit!

Woensdag was de grote dag. De ouderraad was al vroeg in de weer met de voorbereidingen voor het kerstdiner. Op de voorgrond stonden ze in de avond met warme chocolademelk en glühwein, maar achter de coulissen speelden zich heel wat meer af. De ouderraad heeft dit jaar zichzelf weer overtroffen, want alles was piekfijn geregeld! Van het bestek, versiering van de school, hapjes en drankjes voor de kinderen, het uitdelen, de buitenboel en nog veel meer! De ouderraad! Super!

De voorbereidingen hadden natuurlijk alles van doen met de avond. Want ‘s avonds kwamen alle kinderen en leerkrachten in hun meest mooie kersttenue op school om samen deel te nemen aan het kerstdiner. Er werd ook nog gezongen en tijdens het diner kon er ook nog geluisterd worden naar het Morskringkoor. Weldoorvoed konden de kinderen om zeven uur weer richting huis.

En toen brak de kerstvakantie aan… Fijne kerstdagen en een heel gelukkig en gezond 2018 toegewenst!