Maandag 30 oktober mochten enkele groepen uit de middenbouw en de gehele onderbouw kijken naar een try out. Mark van Vliet theater kwam een stuk in ontwikkeling uitvoeren om na te gaan, aan de hand van de reacties van de kinderen en leerkrachten, hoe het stuk “werkt”.
Maar waar ging dit spannende stuk eigenlijk over?
De voorstelling ‘De Reuze Dwerg (die een kopje kleiner wil zijn)’ is geïnspireerd op van oorsprong Slavische sprookjes en wordt gespeeld onder begeleiding van klassieke muziek van onder andere Tsjaikovski, Moessorgski, Shostakovich en Stravinsky. Met instrumenten als de ukelele, (mini)trombone en de Russische balalaika is het een muzikaal festijn. Een spannend avontuur vol fysiek spel, humor en fantasie waarbij op een speelse en toegankelijke manier klassieke muziek tot leven wordt gebracht. Een genot voor de hele familie!
De kinderen genoten! De kinderen zaten van begin tot eind te genieten.
De muziek en het verhaal hadden een diepe indruk gemaakt, want na afloop konden de kinderen goed vertellen wat ze leuk en soms ook spannend vonden. Veel kunnen we hier natuurlijk niet over vertellen, want daarvoor moet u echt te zijner tijd zelf eens in het theater gaan bekijken. Echt een aanrader!