Woensdagochtend 8 maart hebben we op locatie Dam een ontruimingsoefening gehad.

De kinderen waren ingelicht en er was in de klas besproken waarom en hoe een ontruimingsplan verloopt. Ook werd er al in de klas geoefend met de maatjesrij. Deze rij is zo belangrijk omdat de kinderen altijd met een vast maatje lopen. Wanneer het alarm afgaat, moeten de kinderen zo snel mogelijk hun maatje zoeken, om daarna samen in de rij te gaan staan. Wanneer iemand zijn maatje niet kan vinden, laat hij dat gelijk aan de leerkracht weten. Deze neemt actie, absentielijst wordt gecontroleerd. Niet ziek? Misschien op de wc of met de onderwijsassistenten mee? Dat wordt allemaal nagelopen. En als dan iedereen, die er moet zijn, in de rij staat. Wordt de klas verlaten en gaat de groep zo snel mogelijk op pad naar het plein van Storm, dat is namelijk de verzamelplaats.

Deze ontruiming verliep prima. Binnen 2:30 minuten stonden alle kinderen en medewerkers buiten. Knap gedaan van iedereen.

Een volgende keer, nog dit schooljaar, zullen de kinderen niet van tevoren worden ingelicht. En dan is het met name voor de BHV goed om te zien hoe de kinderen op een brandalarm reageren. Maar de groepen oefenen tussen de ontruimingsoefeningen ook geregeld, om de groep op scherp te houden. En de maatjesrij… Daar lopen we altijd in!