In oktober van dit jaar zal er een nieuwe tentoonstelling worden geopend in Naturalis. En wij hadden de primeur om alvast te weten te komen, waar deze voorstelling over zal gaan.

De Morskring en museum Naturalis werken al enige jaren samen. Onze school dient als klankbordschool, in de praktijk betekent dat wij met enige regelmaat nieuwe tentoonstellingen of een nieuwe didactische aanpak vanuit het museum mogen uitproberen met het oog op feedback.

Dit keer schoven er drie groepen vanuit de onder- en middenbouw aan voor een opening rond het thema: GIF! De kinderen vonden het heel spannend, want op één van de tafels stond een doos met een grote doodskop erop; niet aankomen dus! Verder werden we omringd door een stel kleine, felgekleurde en waarschijnlijk dus giftige kikkertjes. We leerden over verschillende planten en dieren, die giftig zijn en waar je deze aan kunt herkennen.

Na de gezamenlijke opening, waar Freek Vonk ook nog even zijn gezicht liet zien, mochten uit de drie groepen ook nog kleine groepjes kinderen een spel uitproberen.

Iedereen was heel enthousiast, de kinderen, juffen en medewerkers van het museum zelf. Dit wordt zeker weten een fantastische én spannende tentoonstelling in Naturalis. Eentje om weer naartoe te kunnen gaan!