Op vrijdag 22 april 2016 was het weer zover: de jaarlijks terugkerende Koningsspelen stonden op het programma! De groepen 3 tot en met 8 speelden op de voetbalvelden van VV Leiden/FC Rijnland allerlei verschillende sport- en spelonderdelen in teamverband. De kleuters bleven op school en gingen met veel plezier aan de slag aan met hun sportactiviteiten op het grote schoolplein. Alle kinderen waren weer in een speciaal Koningsspelen-shirt gestoken!

De begeleiding van de leerlingen was onder andere in handen van enthousiaste studenten van het ROC en de Pabo Sportklas Leiden. Zowel bij de kleuters als de groepen 3 tot en met 8 deden de studenten hun uiterste best. Dit werd door de leerlingen en leerkrachten van de Morskring enorm gewaardeerd. Bedankt hiervoor!!!

Ook willen we graag onze dank uitspreken aan de mensen die het feest weer mogelijk hebben gemaakt. De organisatie van de spelen steekt elk jaar vele uren werk in dit evenement, waardoor alle basisscholen in Leiden een leuke en sportieve ochtend hebben ervaren. Alle materialen, draaiboeken en de activiteiten waren weer dik in orde!

In de pauze van de Koningsspelen kregen de kinderen ook nog wat lekkers van de Ouderraad. De sportieve ochtend werd op de sportvelden afgesloten met een estafette. Ook werd door sommige groepen nog de dans ‘Hupsakee’ uitgevoerd.